torstai 27. marraskuuta 2014

#metahdomme

Kun kaksi aikuista ihmistä rakastaa toisiaan tosi kovasti niin mitä pahaa siinä on? Kun kaksi kovasti rakastunutta ihmistä haluaa mennä naimisiin niin mitä pahaa siinä on? Kun kaksi kovasti rakastunutta ihmistä haluaa hankkia yhdessä lapsia niin mitä pahaa siinä on? Ilmeisesti jotain hirveän pahaa, koska tosi monet sitä vastustaa. En ymmärrä miksi.

Itse näin heterona naisihmisenä olen viime kuukausina ymmärtänyt miten hyvin mulla on asiat. Mä en juurikaan voi tehdä mitään väärin. Hetskutytöt (Heterotytöt - opin uuden sanan vähän aikaa sitten!) kun saa rillutella menemään ja pussailla baarin nurkissa toisia tyttöjä kunhan se on vaan "leikkiä ja hassuttelua" - kaikki tykkää (pojat varsinkin, tosi paljon) - kunhan et vaan sano seurustelevasi tytön kanssa. Se ei oo hyvä. 

Hetskutytöt saa hankkiutua yhden illan jutulle raskaaksi ja kasvattaa lapsensa ihan ilman miehen mallia - kaikki tykkää ja kehuu miten hetskutyttö on rohkea ja vahva kun kasvattaa lapsensa yksin. Kaksi naista kun hankkiutuu pitkällisen harkinnan ja prosessin tuloksena tavalla tai toisella vanhemmiksi niin sepäs ei käykään päinsään. Pitää yhtä äkkiä olla se miehen malli. Ja se ukki tai eno ei nyt käykään kysymykseen vaikka hetskuyh:lla se olisi ollut ihan fine.

Sitten tämä avioliitto. Hetskutyttö menee hetken mielijohteesta naimisiin pojan kanssa jonka tapasi Onnelan miesten vessassa kuukausi sitten. Käydään häämatkalla, tapellaan ja erotaan, mutta oltiin ihanan spontaaneja ja vähän hulluja -  pitäähän elämässä ottaa riskejä. Mutta kaksi  vuosikymmeniä yhdessä ollutta ihmistä ei saa missään nimessä mennä naimisiin. Ei siis missään nimessä. Koska se on luonnotonta. Kuin hullu tämä maailma on?

Autot ja koirat rekisteröidään, ihmisen kanssa mennään naimisiin.


#metahdomme #tahdon2013keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Pihtari

Kirjoittelin tästä aiheesta jo kertaalleen aika päivää sitten, mutta päätimpä kirjoittaa uudelleen. Ihan vaan sen takia kun tämä alkaa saada ihan uusia ulottuvuuksia. Tämä pihtaaminen siis. 

Onko mitään älyttömämpää kuin kirjoittaa hääblogia jossa ei halua paljastaa mitään häistään? No en ihan äkkiseltään keksi. Paitsi ehkä puhvihihat häämekossa. Ne on kyllä älyttömämmät.


Kuitenkin. Mun pihtaaminen alkaa mennä jo siihen pisteeseen, etten esimerkiksi ole kertonut meidän häätanssia edes kaasoille. Blogia kirjoittaessa huomaan ajattelevani että "ei hitto, enhän mä tästä voi kirjottaa", "enkä tästä/tästä/tästä". Kieltolistalla ovat esimerkiksi ruoka, kutsut ja koristeet. Harmittaakin että vilautin pöytäkoristeluja joskus aikanaa tällä blogissa. Perhana. Tyhmä minä.

Ainiin: Mekosta ei tietenkään voi puhua. Eikä kampauksesta. Eikä kirkkomusiikista. Alkaa käydä puheenaiheet aika vähiin...

Miksi minä sitten pihtaan kaikkia mahtavia hääideoitani? Nooooh, esisijaisesti siksi, että niille onnekkaille blogin lukijoille, jotka kutsun tulee näihin vuosisadan kekkereihin saamaan, olisi juhlissa edes jotain yllätysmomentteja. Eihän siinä olisi mitään järkeä tulla juhliin jos tietäisit jo etukäteen...

Minkälainen kutsu tipahtaa postilaatikkoon...Miltä morsian näyttää...Miltä sulhanen näyttää...Minkälainen sormus morsiamella on...Miltä juhlapaikka näyttää...Mitä syödään...


Mikä häävalssi tanssitaan...


Mitä lahjoja vieraat saavat...


Mitä ohjelmaa on luvassa...
Jos totta puhutaan niin ei mua oikeasti harmita jos vieraat saa tietää mitä häissä tapahtuu. Kunhan te kilpailevat morsmaikut että varasta mun ideoita! Nii!!! Hävetkää! Varkaat! 


(Ei vaines. Saatte kyllä tietää kaikki mehukkaat yksityiskohdat sitten häiden jälkeen. Kaikki aikanaan - malttia ystäväiseni, malttia!)


En kerro teille mitään. maanantai 24. marraskuuta 2014

Häähumua

Vietettiin lauantaina ruhtinaalliset puolitoista tuntia laatuaikaa Kaasoseni kanssa ennen minun iltavuoroa. Otettiin nimittäin suunnaksi oman kylän häämessut!

Yritä tuon kanssa nyt sitten käyttäytyä asiallisesti.
Lahden messut oli pienet. Oikeastaan tosi pienet. Ainoa vertailupinta minulle on vajaan vuoden takaiset Tampereen jättimessut, joten kontrasti oli aika suuri. Tampereen messuilta minulle ei jäänyt käteen muuta kuin kasa esitteitä, joilla en loppuunsa tehnyt yhtään mitään. Ideoihin sain kyllä vahvistusta, mutta konkreettisesti  hanskaan ei jäänyt mitään. Ei siksi, etteikö siellä potentiaalisuutta olisi ollut vaan siksi, että kaikki oli niin pirun kaukana. Turha kai se on hekumoida Tamperelaisia pitopalveluita tai ihastella Pirkanmaan parhaita juhlapaikkoja. 

Lahden messuilla oli siis melko vähän näytteille asettajia. Ei varmasti ylläri kun sanoin jo kahdesti, että messut oli pienet.. mutta paikalle oli tullut paljon paikallisia yrittäjiä. Jos olisin ollut hääsuunnitelmien alkutaipaleella niin remmiin olisi varmasti löytynyt niin juhlapaikka, pitopalvelu, valokuvaaja... Tarjolla oli siis kaikkea hypoxista, hampaiden valkaisuun, alusvaatteisiin ja manikyyreihin. Ja napattiin mukaan ilmaiset Tallinnan risteilytkin! Ei huono!

Messuilla oli ihana moikata Glamour Lahden Jennyä ja jutella vähän pukujuttuja. Jenny taas kerran sai mun mieltäni rauhoiteltua, kiitos siitä! Glamourilla oli messuilla kun ollaan niin arvonnat pystyssä eli nyt sitten kaikki sormet ja varpaat ristiin että Sulho voittaisi sieltä vuokrapuvun! Häämessuilla tapasin myös ihastuttavan Paulan, ihan livenä! Paula on auttanut meitä hääbändin metsästämisessä - suurkiitos siitä! Paulan kanssa treffataan lähiaikoina oikein ajan kanssa ja katsotaan mitä jännää saataisiin yhdessä kehiteltyä! I-h-a-n-a-a! Mä todellakin tarvitsen nyt tähän jonkun jolla on kokemusta tästä kaikesta. Muuten mulla puhkee päästä suoni. 


Messut oli päällä väijyvästä iltavuorosta huolimatta pyörähtämisen arvoiset. Harmittaa etten nähnyt lavaesitystä... Työt pilaa taas kaiken ;) Nyy kuumottaisi entistä enemmän pyörähtää Tampereen messuilla!

Facebookin puolella hieman jo vähän vinkkailinkin, että messureissu oli hankintojenkin puolesta antoisa... Nimittäin yksi erittäin tärkeä pala loksahti paikalleen! Arvaatteko mikä?


perjantai 21. marraskuuta 2014

Maailman täydellisin päivä

Pakkasta on juuri sopivasti ja aurinko paistaa. Lumisade leijuu verkkaisesti ja kevyesti kohti maata. Vieraita on tullut läheltä ja kaukaa. Kaikilla on hymy herkässä ja nenäliinat valmiina. Sulhanen on komea ja sopivasti hermostunut, kädet hieman hiessä. Morsian on kaunis, jokainen hiussuortuva täydellisesti omalla paikallaan. Perhoset jylläävät molempien vatsassa, ei liikaa vaan sopivasti. Morsian tarttuu isäänsä käsivarresta ja puristaa lujaa. Alttarille astellessa hän etsii vieraiden seasta äitinsä rohkaisevaa katsetta. Äitiä itkettää.

Vihkiseremonia on yksinkertainen, mutta silti kirkossa ei ole kuivaa silmää. Alttarilta kaikuu "Saatte suudella morsianta" ja sulhanen taivuttaa morsiamensa selän kauniille kaarelle ja suutelee hellästi hänen pehmeitä huuliaan. 

Juhlissa kaikilla on mukavaa. Sukulaiset tapaavat vihdoin toisensa ja tunnelma on rento. Musiikki soi, ruoka on hyvää ja juoma virtaa. Hääpari astelee ujosti keskelle tanssilattiaa ja aloittaa ensimmäisen tanssinsa miehenä ja vaimona. Vieraat seuraavat parin keinuntaa lumoutuneena. 

Vieraat kutsutaan tanssilattialle ja juhlat voivat alkaa. Ne jatkuvat pitkälle yöhön, nauru raikaa ja ihmiset ovat iloisia. Aviopari lähetetään matkaan toivomuslyhtyjen ja tähtisädetikkujen himmeässä valossa. Maailman täydellisin päivä on ohi.

Meneekö se aina noin? Täydellisesti?Epäilen, mutta kovasti toivon niin. 

Minulta on tässä viime aikoina kysytty useasti, että jännittääkö minua miten häät menevät. Rehellisesti olen vastannut että "ei". Mieleeni hiipii epäilys vain silloin kun katson telkkarista hääohjelmia. Varsinkin kun katson niitä ohjelmia joissa morsiamet arvostelevat toistensa häitä. Mikään ei ikinä ole hyvin. 

Kirkko on liian iso/pieni/vanha/uusi. Morsiamen puku on ruma, hiukset on kauheat ja meikki niinkuin prostituoidulla. Hääautokin on aivan kauhea tai ainakin koristeet on huonolla maulla tehty. Juhlapaikka on niin ikään liian pieni tai iso. Vähintään se haisee pahalle, pöytäjärjestys on perseestä ja muut vieraat ärsyttäviä. Koristeitakin on liikaa tai liian vähän. Ja ainiin, kutsut oli rumat. Ja morsiuskimppu -  se se vasta ruma olikin.

Ruoka on pahaa. Liian mausteista, suolaista tai mautonta. Liian vähän vaihtoehtoja. Salaatti maistuu salaatilta. Juomista on liikaa tai todellakin liian vähän, koska eihän juhlia voi selvinpäin. Jos juomista on niin se ei ole oikeanlaista, koska "mä juon vaan mansikka light sidukkaa ja sitä ei ole". Paskaa. Ärsyttää kun ei ole lapsia juhlissa tai sitten niitäkin on liikaa, ne metelöi ja sekös ärsyttää. Leikkejä ja ohjelmaa pitää olla, mutta tottakai ne on ärsyttäviä ja mauttomia. Odottelua on liikaa tai aikaa liian vähän. Bändikin on ihan paska, mutta musiikki ei saa kyllä levyltäkään tulla. En kyllä varmasti tanssi. 

Kaikki on paskaa.

Huomaan katsovani noita ohjelmia silmät lautasina ja miettiväni, että "voi paska, meille tulee kauheat kekkerit" ja paniikki valtaa mielen. Saman huomaan tapahtuvat kun menen morsianten fb-ryhmään tai luen foorumeita. Tulee suorituspaineita. EIKÖ TEILLÄ MUILLA MUKA TULE?!

Telkkari kiinni, foorumit pannaan ja fb-morsiamien kanssa vaan positiivisten asioiden jakamista. Kyllä se tästä. 


Meidän päivä tulee olemaan täydellinen.Add drum roll here

Häämessulippujen arvonta on päättynyt! Oma häppee jos ette osallistuneet! Täällä mä oon valvonut ja kytännyt sormet syyhyten että kello lyö kaksitoista ja päästään hommiin! 

Arvonta suoritettiin vanhalla kunnon leikkaa-liimaa-arkartele-periaatteella eli kirjoitin kaikkien teidän nimet lippulappusille (osan kerran, toiset kahdesti ja jotkut kolmesti - riippuen siitä miten kilttinä olitte olleet) ja leikkasin niistä sitten tasalaatuisia arpalipukkeita.

Kas näin.
Sitten sekoittelin niin maan pirusti, pistin silmät visusti suppuun ja työnsin käden kuppiin.

Ja näin siinä kävi.

Onnea voittajille! Nyt saa tuulettaa! Päivi ja Janita - laitan teille sähköpostia pikapuoliin tulemaan! Häviäjät älkäätte vaipuko epätoivoon! Lupaan parhaani yrittää, että saisin vielä vaikka vuoden vaihteen jälkeen jonkun lippusen arvottavaksi! Mittään en voi luvata!

Kiitos kaikille osallistumisesta! Hyvvää yötä!
keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Itsestään ratkeavat ongelmat

Tiedättekö semmoisia ongelmia joita vatvot ja vatvot päässäsi päivin öin? Menetät ehkä yöunet ja kiukuttelet Sulholle. Istut tuntikausia Zalandolla, Ebayssä, Nellyssä ja missä ikinä - tuloksetta. Sitten, kuin taikaiskusta, kaikki järjestyy. Ilman postimaksuja, vaihtoja, palautuksia tai sovituksia. Mä tiedän ja tää on mun stoori.

Löysin aikanaan hääkenkäni suhteellisen kivuttomasti. Tiesin mitä etsin ja jäin kyttäämään. Ja kyttääminen palkittiin, kuten kyttääminen yleensäkin. (Oletteko muka koskaan esimerkiksi kerrostalokytänneet tuloksetta? Tuskin.)

Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että noissa kaunokaisissa paleltuisi varpaat (kyseessä kun on talvihäät -  ihan vaan jos ette vielä tässä vaiheessa tienneet). Ongelmaksi muodostuisi myös se jos liukastuisin kirkon rappusilla noilla lipilapeilla, murtaisin nilkkani ja löisin pääni. Vikahan ei olisi siis minussa vaan portaiden huonossa talvikunnossapidossa, mutta silti halusin minimoida riskit.

Kolmanneksi ongelmaksi koin sen, että melkolailla poikkeuksetta valkoiset talvimorsiuskengät ovat rumia. Siitä höpöttelinkin aiemmin esimerkiksi täällä näin.

Ei.

Ihan varmasti EI.

Sanaton.

Voitte nyt sielujenne silmin kuvitella minut kahlaamassa läpi loppumatonta hääkenkien suota. Sitten, niin kuin 28 syksynä aikaisemminkin, tulee syntymäpäiväni. Magic number 29. Mitä se tuo tullessaan? Lahjoja tietty. Mutta mitä lahjoja...

 Niket. NIKET. Mä rakastan Nikejä. En sanoisi eniten maailmassa, mutta ihan hitokseen paljon! Varsinkin näitä.
Pahoittelut paskalaatuisista kännykkäkuvista - ne ei tee näille murusille ollenkaan oikeutta - mutta voitte varmaan tuntea niiden ihanuuden silti. Jos ette tunne, olette vähän vajaita.


Kiitos Mallu <3
Peeäs! Arvonta kestää enää huomiseen! Sinne siis!

tiistai 18. marraskuuta 2014

Nyt ARVOTAAN!

Nyt käy muutamalla teistä mieletön mäihä! Suomen häämessut antoi minulle arvottavaksi kaksi kahden hengen lippupakettia arvottavaksi tämän talven häämessuille! Voiton osuessa kohdalle voit osallistua haluamillesi messuille eli mennä vaikka kaason kanssa Lahden, Tampereen, Oulun, Seinäjoen tai Jyväskylän häähumuun! Tarkemmat tapahtuma-ajankohdat ja muutakin infoa löydät kätsysti vaikkapa täältä!

"KUINKAS MÄ NYT SITTEN VOIN VOITTAA?" te pienet ihmisparat siellä nyt pähkäilette. Ettei menisi liian helpoksi niin tehdäänpä vaikka näin:


Kommentoit tähän postaukseen minkä kaupungin messuille haluaisit ja saat yhden arvan

Chris Evans eli Kuumis
Jos haluat parantaa voittomahdollisuuksiasi niin kommentoinnin lisäksi menet How To Be A Bridezillan Facebook-sivuille ja tykkäät niistä niinmaanpirusti ja saat käyttöösi toisen arvan


Chris Hemsworth aka Thor

Ja jos haluat heittäytyä hurjaks niin vielä kommentoinnin ja tykkäämisen lisäksi kun JAAT facessa ko arvonnan niin saat kolomannen arvan ja huimasti paljon paremmat tsäänssit voittaa! Mieltsiä!


Henry Cavill the Supermies

Sitten kun vielä muistat kommenttiisi kirjoittaa, että miten kovasti olet uurastanut voittosi eteen ja tumppaat sinne perään vielä sähköpostiosoitteesi ni AVOT! Esimerkiksi seuraavilla tavoilla:


"Haluaisin voittaa liput Jyväskylän messuille. Tykkäsin. Jaoin. Niina.bridezilla@gmail.com 
peeäs sun blogi on paras"

tai

"Lahti. Niina.bridezilla@gmail.com"

(Jos et vielä tiedä minne messuille haluat niin kommentoi vaikka kuka miekkosista on kuumin. Kaikki kolme ovat Sulhon henkilökohtaisia suosikkeja. Mulla ei ollut tekstin kuvitukseen osaa eikä arpaa. Eikö olekin kiva, että tuosta lurjuksesta on jossain asiassa edes hyötyä?)

Itse suuntaan tänä lauantaina reippaana heti kympiltä Lahden messuille! Tulkaa repimään hihasta jos bongaatte mut sieltä pyörimästä! 

Minä.

Ainiin! Ja kisa-aikaa torstaihin 20.11.2014 klo 24.00 saakka! Eli tää on tämmönen pikanen! ...ihan vaan siksi jos voittajat sattuu haluamaan lauantain Lahden messuille. Koska minäkin olen siellä.


Nyt siis kaikki kommentoimaan/tykkäämään/jakamaan! Eikä tarvitse itse olla morsmaikku! Äitit, anopit, kaasot, sulhot ja bestmanit nyt apajoille! (peeäs: mun äiti, kaasot ja anoppi - ei tartte osallistua! Mulla on jo liput, koska tämä postaus on toteutettu YHTEISTYÖSSÄ!)keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Please Sign Here

Vieraskirja. Se välähti mieleeni eilen illalla. Se (varmasti monen muun asian lisäksi) unohtui To-do-listasta

Ajatus perinteisestä vieraskirjasta ei tätä morsmaikkua yllättäen kiehdo, mutta jotenkin en saa itselleni päähän selkeää kuvaa siitä mitä sen tilalle haluaisin. Itse aina kokenut perinteisen vieraskirjat tosi vaikeaksi noin niinku viestimisen kannalta. Jotenkin siinä hetkessä kun pitäisi olla joku kaunis värssy käsillä niin pää lyö tyhjää eikä kännykässä toimi netti, eikä sitä myöten pääse googlettamaan vuosituhannen parasta rakkausrunoa. Sitten sitä kirjoittaa vaan, että "Onnea ja iloa, satatuhatta kiloa. Olette ihania". Tai piirtää kaksi tikku-ukkoa - niinkin on tapahtunut. 

Mitkä sitten voisivat olla vaihtoehtoja perinteiselle vieraskirjalle?

Vieraskirjaviltti
Ajatuksena täysi kymppi. Toteutuksen puolesta meikäläiselle täysi mahdottomuus. Ellei äiti tai mummo tee vilttiä. Ja pingota sitä johonkin. Voin kyllä hankkia tussit.


Kirjoituskone-vieraskirja


Yllättäen taas ajatuksen tasolla ihana ja ennen kaikkea hääpaikkaa somistava idea, mutta entäs sitten kun joku kavereista saa pikkumaistissa (sadan prosentin varmuudella) neronleimauksen ja naputtelee mummon ja ukin kauniiden sanojen perään  härskin runon. Tai jotain muuta nokkelaa. 


Karttapallo-vieraskirjaTämä ois kiva. Tosi kiva. Jos jättäisi palloon kartan näkyviin, ihmiset voisivat ehdoitella meille siihen matkakohteita tulevia aviovuosia varten. Matkakohteita, joihin tuskin koskaan matkustettaisiin (Kanarian saaret, ei kiitos). Ajatuksena silti erittäin erittäin bueno ja näin ollen hyvin hyvin varteen otettava kandidaatti.


Treffipurkki-VieraskirjaMe kun tuon Sulhon kanssa ollaan tämä kevyt 13 vuotta ja risat pidetty yhtä niin treffit kulkevat on aika usein samaa kaavaa: syömään - leffaan - kotiin. Tai katsotaan kotona leffaa ja tehdään ruokaa.

Oih, silloin kun oltiin nuoria, maattiin toppavaatteissa leikkipuiston lumikinoksessa tunteja tuijottamassa tähtiä. Tai lähdettiin hetken mielijohteesta Kuopiosta Varkauteen Heselle yömyöhään. Tai pakattiin koira kyytiin ja ajettiin Keskisen kyläkauppaan ostamaan suklaata. Oi niitä aikoja... Harvoin nykyään tehdään yhdessä mitään mielikuvitusrikasta saatikka sponttaania - lähinnä siksi että ollaan molemmat aika laiskoja. Ja aika saamattomia. Ainakin treffien suhteen.

Treffipurkki olisi oiva keino saada valmiita deitti-ideoita, ilman meidän tarvitsisi rasittaa pieniä aivojamme. Purkki mahdollistaisi myös sen, että villikko-ystävät voisivat halutessaan kirjoittaa jotain nokkelaa, eikä se pilaisi mummon ja ukin söpöilytreffi-ehdotusta. Eikä kenenkään tarvitse miettiä runoja. Kaikki voittaa. 


" Varma nakki"-vaihtoehto olisi photo booth/valokuva-vieraskirja. Ei huono. Toisaalta taas houkuttaisi hankkia Viesti hääparille-kortit (joista te muuten edelleen saatte Juhlaputiikki Ribbon&Ink:stä koodilla BRIDEZILLA -10% alennusta). Liian monta hyvää vaihtoehtoa.


En tiedä. En osaa päättää. 

Panetteko pöytään spessumpaa vai vedättekö ihan perinteisellä?

tiistai 11. marraskuuta 2014

To-Do-List

Tuntuu siltä että häihin on enää yksi poron kusema ja mulla on pakka ihan levällään. Edelliseen postaukseen tuli vinkkejä to-do-listan laatimisesta ja päätin sen nyt ahkerana tyttönä toteuttaa. Seuraa siis hyvin epälooginen lista jossa (x) tarkoittaa että asia on enemmän ku hallussa ja ( ) että asia ei todellakaan oo hallussa. No niin ja nyt mennään...

Hääpäivä (x)

Kirkko (x)
Papin tapaaminen (x)
Kanttorin tapaaminen ( )
Musiikin valinta kirkkoon (x)
Laulaja kirkkoon (x)
Kirkkoharjoitukset (x)
Kirkon koristeet (x) (ei tule)
"Riisin korvikkeet" (x)
Esteettömyystodistus (x)
Kuulutukset (x)

The Kirkko.

Morsiuspuku (x)
Puvun muutostyöt (x)
Sormus (x)
Tiara (x)
Asusteet (x)
Kengät (x)
Laukku (x)
Alusvaatteet (x)
Hääkampaus- ja meikkiaika (x)
Koekampaus- ja meikki (x)
Hiusten värjäys, leikkaus ja pidennystenlaitto (x)
Kynnet ja ripset (x)
Kimppu (x)


The Kimppu.

Kaasot (x)
Kaasojen vaatteet (x)
Kaasojen kampaajat (x)
Kaasojen henkinen hyvinvointi ( )

The Kaasot. Puhkuvat intoa. 
Sulhanen (x) (toistaiseksi)
Sulhasen vaatteet (x)

Bestman (x)
Bestmanin vaatteet (x)

(tarvitseeko ne muka muuta?)

The Toivottu Reaktio.

Vieraslista (x)
Kutsut (x)
Kirjekuoret (x)
Postimerkit (x)
Vieraslahjat (x)
Istumajärjestys ( )
Vieraskirja ( )

Koristeet (x)
Kynttilät ( )
Paikkakortit (x)
Hääjuhlan aikataulu/ohjelma ( )
Opastekyltit ( )
Hääpaikan siivouksen järjestäminen ( )

The Juhlapaikka.

Hääauto (x)
Morsiamen kyyti kirkkoon (x)
Sulhasen kyyti kirkkoon (x)
Hääparin kyyti juhlapaikalta hotellille (x)

Hääparin majoitus hääviikonloppuna (x)
"Viikonloppulaukku" ja vaihtovaatteet hotellille ( )
Huomenlahja (x) 
Hääparin kyyti kotiin hotellilta ( )
Koirien hoito (x)

The Koirat.

Majoituskiintiö hotelliin vieraita varten (x)
Vanhempien ja isovanhempien hotellihuoneet (x)
Ulkomaalaisten vieraiden majoituksen järjestäminen (x)

Pitopalvelu (x)
Kakkupalaveri (x)
Kakun koriste mummolasta (x)
Kertakäyttöastiat iltapalalle ( )
Lautasliinat iltapalalle ( )
Menutaulu ( )
Naposteltavat ( )

The Kakku Inspiraatio.

Bändi (x)
Palaveri bändin kanssa (x)

Valokuvaaja (x)
Palaveri valokuvaajan kanssa (x)

Viinat virosta (x)

Häämatka (x) 


The Potentiaalinen Häämatkakohde.

Rentoutuminen ( )
Nauttiminen ( )
Stressaamattomuus ( )
Bridezillamainen käytös (x)The Channing. Ihan ilman syytä.


Että semmonen lista se. Lord have mercy.Peeäs! Mitä multa unohtuu? Pakosti joku jäi!