lauantai 13. syyskuuta 2014

Ihan(an) Kamalat Hääleikit

Kaulin kiertää pitkin vierasjoukkoa samaan aikaan kun juhlapaikan toisella reunalla kolmen promillen humalassa olevat, tottakai gorilloiksi pukeutuneet, enot ryöstävät morsianta. Ryöstön seurauksena vaivaantunut sulhanen soittaa epävireisellä kitaralla Paranoidia, jotta saa tuoreen vaimonsa takaisin kaappajien kynsistä. Kuitenkaan kaikki ei mene niinkuin strömssössä vaan ryöstäjä-gorillalta on Nokia 3210:sta akku loppunut eikä hän näin saa tietoa siitä, että morsmaikun voisi palauttaa juhliin takaisin. 45 minuuttia aikataulusta myöhässä morsian saadaan takaisin, entistä tanakammassa humalassa ja reikä mekon laahuksessa. Loppuhuipennukseksi istutetaan juhlapari keskellä koulun liikuntasalia, esitetään vaivaannuttavia kysymyksiä  heidän sänkykamaritouhuista ja käsketään heidän nostella kenkiä ilmaan. Ihanaa. Kerrassaan ihanaa.Ei. Ei todellakaan ole. Tämän vuoksi meillä ei leikitä. Asia ei ehkä herätä kanssa eläjissä yhtä paljon närkästystä kuin lapsettomat häät, mutta kahvipöytäkeskusteluissa minuun on luotu melko merkittäviä katseita ja kyseenalaistettu päätöstä olla leikkimättä. Minua jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen juurikin se, ettei ihminen saa järjestää omannäköisiään hääjuhlia ilman, että joutuu (jopa tuikituntemattomille ihmisille) perustelemaan juurta jaksaen miksi meillä ei häissä ole niitä lapsia tai leikkejä tai seisovassa pöydässä sillejä. Sitä paitsi tiedän 100% varmasti, että jos minut meidän häissä ryöstetään niin saan jäädä sille reissulle. Sulho ei nimittäin ole sitä tyyppiä, että laittaisi tikkua ristiin sen eteen että saisi elämänsä rakkauden takaisin. Ainakaan esiintymällä sadan ihmisen edessä. Häiden ei tarvitse olla tylsyyden multihuipentuma vaikka sulhanen ei työntäisikään morsianta kottikärryissä esteradan läpi (kyllä, tällainenkin "leikki" on olemassa). Häissä voi olla ihan (törkeän) hauskaa siitäkin huolimatta ettei siellä leikkimielisesti kisailla esimerkiksi köyden vedossa. Pakko tähän väliin sanoa, että nämä internetin syövereistä pursuavat hääleikkiehdotukset ovat kyllä toinen toisiaan pysäyttävämpiä. Vetää sanattomaksi. Perinteisten leikkien puuttuminen ei tarkoita automaattisesti ohjelman puuttumista, kuten tämän kirjoituksen kuvatkin todistavat. Lisäksi nykyään on onneksi olemassa monta vaihtoehtoa ns hiljaisille ohjelmanumeroille joihin vieraat voivat halutessaan ottaa osaa. Mikään ei nimittäin ole kauheampaa kuin vieraiden pakottaminen leikkeihin. Väkisin raahataan lonkkavikainen täti-parka lavalle, istumaan oranssiin muovituoliin ja odottamaan karua kohtaloaan. Sieltä sitten pahaa aavistamaton sulho tulee silmät sidottuna koplaamaan suonikohjuisia kinttuja ja miettii, että "ei kai tämmöistä ole luvassa hääyönä". Täti istuu penkissä naama punaisena, toisaalta innosta (koska siitä on aikaa kun joku on hameen alta koplannut) ja toisaalta häpeästä (koska tietää että säärikarvat jäi tälläkin viikolla ajamatta). 

Hääbingo, kuvajahti ja avioliittoneuvojen antaminen valmiille pohjille tuntuu nostavan suosiotaan ja luultavimmin joku näistä eksyy myös meidän häihimme, luultavasti pienellä twistillä höystettynä. Tällaiset pienet kivat aktiviteetit tuovat häihin yksityiskohtia ja näyttävät omasta mielestäni näyttävät kivalta esimerkiksi kattauksessa.  Eikä kenenkään ole pakko niitä täyttää. Kaikki siis voittaa.

Ihmettelette nyt varmaan noita linkkejä tuossa edellisessä kappaleessa. Ne ohjaavat teidän Hääputiikki Ribbon&Ink:in nettivuille. "Miksi ihmeessä?" te kysytte. Siksi, että nyt teillä lukijoilla on mahdollisuus tilata mikä tahansa hääpeli -10% alennuksella! Hääputkiin ihana Virpi halusi hemmotella teitä mahtavalla tarjouksella jota ei kannata jättää käyttämättä! Alennuksen saat nappaamalla koodin BRIDEZILLA "käytä kuponki"-kohtaan! JEE!


Mitä mieltä te olette hääleikeistä? Ehdoton MUST vai HELL NO?

12 kommenttia:

 1. Meille ei tullut edes mieleen, että rupeaisimme järjestämään leikkejä häissämme. En edes googlaillut hääleikkejä tai suonut yhtään ajatusta niille, jotenkin niitä ei vaan ollut :D Ohjelmaa oli silti aivan riittävästi: esim. yllätyslaulaja, joka oli ihan huippujuttu, puheita ja vähän erilainen häätanssi. Leikittömyyden tajusin vasta seuraavan viikon häissä, jotka oli kuorrutettu täyteen kilpailuja ja humoristisia leikkejä. Sopivat heille, mutta eivät meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuullostaa teidän ohjelmat! Mitä sitä leikkimään jos ei kerran yhtään siltä tunnu!

   Poista
 2. Meillä ei todellakaan leikitä!
  Inhoan noita loppuun kaluttuja hääleikkejä. Lapsille tulee ulos pihaleikkejä, joihin aikuiset saavat halutessaan osallistua, mutta muuten meillä on ohjelmana hääbingo ja muutama tanssiesitys.
  Olen uhannut listiä kaasoni, jos edes villeimmissä unissaan ehdottavat jotain hääleikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on luvassa melko kylmää kyytiä jos edes uskaltavat ehdottaa jotain leikkiin viittaavaa :D

   Poista
 3. Hahah, niinpä, meillekään ei mitään typeriä leikkejä!

  VastaaPoista
 4. Leikkiminen nostattaa täälläkin ihokarvoja pystyyn. Olisi kiva, että löytyisi JOTAIN ohjelmaa, mutta kaikki on niin vaivaannuttavaa ja hirveää ettei tosikaan. Nyt kyllä sain ihan uuden idean tosta kuvajahdista, kiitos vinkkauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Sitten eikun lärpäkkeiden tilaukseen! :)

   Poista
 5. Ainoa leikki meillä oli se kenkiennostelu, mutta siis onneksi se oli tehty aika hyvällä maulla :) Hauskoja juttuja kyselivät ja kirvoitti parit naurut yleisöstä (ei vaivaantuneita) :D

  Meillä oli useampi pikku puhe ja ne oli hauskoja. Morsiamenryöstön kielsin ja kaikki muutkin järjestäjät oli samaa mieltä sen turhuudesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkien nostelu voi mennä tosi hyvin.. tai sitten tosi huonosti :) Kiva että teillä se toimi!

   Poista
 6. Nojoo, kyllä mä tykkään hääleikeistä, mutta ne vaatii kyllä aika paljon tilannetajua ja seremoniamestarilta/kaasolta/bestmanilta hyvää hääparin tuntemista, jotta osaa valita ne oikeat leikit. Joten tämä on kyllä vaikea kysymys, kaikki on niin hääparista ja juhlaväestä kiinni!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3